100TL ÜZERİ KARGO BEDAVA!

Doğru Beslenme İle Enfeksiyonları Önleme

SEVDİĞİN LEZZETLERLE KENDİ MÜSLİ KARIŞIMINI OLUŞTUR.

KARIŞIMI OLUŞTUR
Tarih : 05.03.2021

Son yıllarda ülkemizde ve dünyada neredeyse her hafta yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada beslenme ile ilgili bilgilendirme ve haber olmasın..Bazen bu durum inanların aklını karıştırdığı gibi bilgi kirliliğine de yol açıyor.Burada tüm sağlıkla uğraşan bilim insanlarının uzlaştığı konu SAĞLIKLI VE DOĞAL BESLENME'dir..

Doğru beslenme acaba enfeksiyonları önlemede önemli bir yöntemidir?

Bugünkü yazımıza bu soruya yanıt aramaya çalışırsak daha yararlı oluruz düşüncesindeyim.. Baştan bu soruyu tereddütte kalmadan kesin bir dille yanıtlayalım. Doğru beslenme ile enfeksiyonları önlemenin elbette yararı var. Hem de fazla miktarda. Beslenmenin hemen hemen çok yetersiz olduğu, açlığın kol gezdiği geri kalmış ülkelerde enfeksiyon hastalıklarının buna paralel artış gösterdiği hepimizin bilgisi dahilindedir. Başlığı doğru (yani bilinçli) beslenme olarak koymamızın en önemli nedeni gelişi güzel ya da aşırı beslenme olarak algılanmasının önüne geçelim diye. Obezitenin de enfeksiyonlar üzerinde olumsuz rol oynadığını artık biliyoruz. Enfeksiyonları önlemede rol oynayan temel bazı besin elementleri şunlardır.

PROBİYOTİKLER

Vücudumuzda bulunan doğal floramıza (mikrop örgüsü) ait bakterilerin, hastalık yapan bakterilere karşı engel olduğunu, bağışıksal savaşımda destek oluşturduğunu biliyoruz. Floramızın çeşitli hastalıklarda ve gelişigüzel antibiyotik kullanımında bozulduğunu göz önüne alırsak, probiyotiklerin bu aşamada yararlı olabileceğini akıldan çıkarmamak gerekir.

Probiyotik diye adlandırılan, birtakım canlı bakterileri içinde bulunduran ek gıdaları almak sureti ile enfeksiyonlara karşı savunmada önemli mesafe alabiliriz. Probiyotikler geleneksel süt ürünlerinde ve yeni fermente edilmiş süt içeren ürünlerde yer alırlar. Bunların temel etki mekanizmaları hastalık yapan barsak bakterileri ile yarışarak onların barsak ta yerleşmelerini, üremelerini önleyip, salgıları ile de barsak bağışıklığında önemli rol oynamalarıdır.

DEMİR

Dünyada yaygın görülen demir eksikliğinde enfeksiyonlarda artış olduğu bilinen bir gerçektir.

Demir eksikliğini gidermekle, buna bağlı bağışıksal sorunları giderebiliriz. Enfeksiyon durumunda o an demir vermenin ilgili bakteriyi de besleyeceğini akıldan çıkarmamadan, enfeksiyonu düzeldikten sonra eksikliği gidermek daha doğru olduğunu unutmamak gerekir.

YAĞ ASİTLERİ

Oleik asit ve linoleik asit besinlerle alınır. Balık yağında bol bulunan “Omega-3 PUFA” bağışıklıkta önemli rol oynar. Balık yağı ile beslenmeye katkısı süreğen romatizmal hastalıklar ile barsak hastalıklarında ve migren tedavisinde yararlı olduklarıdır.

VİTAMİNLER

Suda eriyen vitaminlerden “Vitamin-C” nin viral hastalıklara karşı direnci arttırdığı aynı zamanda kansere karşı etkili olduğu çeşitli araştırmalarda saptanmıştır. Yağda eriyen vitaminlerden Vitamin-A ve E uygun miktarda alındığı zaman enfeksiyonlara karşı korunmada etkili olabileceği belirtilmektedir.

ÇİNKO

Çinko eksikliğinin bir çok enfeksiyon etkenini çoğaltıp, bağışıklık sistemini zayıflattığı bilinmektedir. Gelişmekte olan ülkelerdeki çocuklara çinko uygulamakla barsak enfeksiyonlarının ve zatürreelerin azaltıldığı saptanmıştır.

SELENYUM

Toprakta bol bulunur. Toprağı az olan ülkelerde önemli sorundur. Antioksidan etkiye sahiptir. Önerilen dozların üstünde alınmamalıdır.

SONUÇ VE YORUM: Koruyucu hekimliğin önemli bir kısmı olan DOĞRU VE SAĞLIKLI BESLENME yukarıda da değindiğimiz gibi sadece enfeksiyonlara karşı değil, yaşamımızı son derece etkileyen bir konudur. Bilinçli beslenmenin yanında yukarıda saydığım temel maddeleri de içeren beslenme, bizleri enfeksiyonlara karşı koruduğu gibi gelişi güzel antibiyotik ve ilaç kullanmamızın, aynı zamanda iş ve güç kaybının önüne geçerek yaşam kalitemize ciddi katkıları olan bir konudur. Diyeceksiniz ki asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan bir emekçi nasıl olurda sağlıklı ve doğru beslenir? Haklısınız. Çözüm emekçilerin bilinçlenmesi ve birlikteliği sorunun yanıtlanmasında bize yol gösterici olacaktır.

Müsli’nin zararı var mıdır?
Müslinin bilinen herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Herkes tarafından tüketilebilecek ve faydalı olan bir besindir.


Müsli Zayıflatır Mı?
Sağlığa çok faydalı olan müslinin en çok bilinen özelliği de zayıflamaya yardımcı olmasıdır. içeriğinde çok fazla bulunan lif ve protein sayesinde sabah kahvaltıda yenmesiyle gün boyu tok tutan müsli yemek yeme ihtiyacını durdurmaktadır. Bu da zayıflamak isteyen kişiler için çok iyidir. Yemek yeme ihtiyacı duymayan kişiler ise zamanla zayıflayacaklardır.

Kaykan Müsli'yi insanlar neden almalı?
Çünkü bu üstte saydığımız tüm değerleri müsli içinde barındırıyor.çağımızın hastalığı obezite ve buna bağlı hastalıklar bir diğer konu da diyabet KAYKAN MÜSLİ tamamen doğal meyve ve tahıllar da bulunan şekerli yeterli görünmekte birlikte rafine şeker ve kimyasallara ihtiyaç duymamasıyla günümüzde sağlıklı tüketim açısından çok önemli. Gün boyu ofisde masa başında çalışan insanlarda sıkça görülen ( hareketsizlikten ) kabızlık sorununa da müslinin bağırsakları çalıştırdığı ve çözüm olduğu tespit edilmiştir.
Yani kısacası KAYKAN MÜSLİ yi güvenle tüketebilrsiniz

Hızlı Kargo

Satın almış ürünlerimiz taze taze hazırlanıp, özel korumalı ambalajlarda hazırlanarak korumalı biçimde kargoya en geç 3 iş günü içerisinde verilir.

Kredi Kartı ile Ödeme

Satın alınan ürünlerin ödemelerini tüm bankaların banka kartı/kredi kartı ile güvenilir ve şifrelenmiş sistemimizle kolaylıkla ödeyebiliriniz.

Güvenli e-Ticaret

e-Ticaret sistemimiz tüm kontrol ve testlerden geçirilmiş olup, sayfamıza girmiş olduğunuz veriler bilginiz dışında kimseyle paylaşılmaz. Bu sebeple sistem güvenlidir.

Mail Aboneliği ile Takipte Kalın

Yapacağınız mail aboneliği ile yeni çıkan ve kampanyalı ürünleri aynı zamanda diyetisyenimiz tarafından verilen tavsiyeleri günlük olarak mailinizden de kontrol edebilirsiniz.

Müsli Karışım ve Çeşitleri

“Lezzet doğadan gelir” mottosuyla yola çıktığımız bu yolculukta Türkiye’nin en değerli ve özel topraklarında tamamen Türk Çiftçiler tarafından üretilen yerli ürünleri harmanlayarak sizlere farklı Müsli Lezzetlerini sunmaya çalışıyoruz.Kaykan %100 Doğal karışımlarıyla kaliteli ürün, iyi fiyat politikasını benimseyen yapımızla Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığından üretici belgesini alarak sizlerin doğal, sağlıklı ve lezzetli ürünler tüketmesi için özel karışımlar üretmektedir.Türk topraklarında yüzyıllardır atalarımızın yaptığı karışımları feyz alarak oluşturduğumuz ürün çeşitlerimizde sağlıklı, doğal, şekersiz ve kişiye kendini özel hissettirecek müsli türlerini üretmek ve sevdirmek için araştırma ekibimiz yoğun mesai harcamaktadır.Kaykan müşterilerinin özel isteklerine cevap vermek amacıyla Bana Özel Müsli’yi sizlere sunmuştur.Bana özel müsli ile sevdiğiniz lezzetleri bir araya getirerek hem daha zevkli hem de daha yenilikçi karışımları oluşturabilmenizi sağlamaktadır.Kimyasal ürünler içermeyen, katkısız ürünleri bir araya getirerek hem aşina olduğunuz hem de daha önce tatmadığınız tatların %100 doğal, şekersiz ve kolay tüketimiyle tüketiciler tarafından tercih edilmesinin gururunu yaşamaktayız.
KAYKAN NATURAL FOODS MÜSLİ

Kaykan Müsli Karışımları ile Lezzet Damağınızda Kalacak.

Ofis :

Kurtuluş Mahallesi Mevsim Sokak No:3/A-2 Soma-Manisa/Türkiye

Telefon : 0530 613 02 56

Mail : info@kaykan.com.tr

© 2020 Kaykan Gıda - © 2020 Kaykan Gıda - Tüm Hakları Saklıdır.